Спеціальні потреби

Світ відзначає Міжнародний день прав людини


Штаб-квартира ООН в Нью-Йорку
Штаб-квартира ООН в Нью-Йорку

У четвер, коли світ відзначає День прав людини, високопоставлений службовець ООН з прав людини остеріг, що «залишається ще багато викликів» для запевнення свободи, справедливості й миру в усьому світі.

Міжнародний день прав людини відзначає прийняття у 1948 році прийняття Генеральною Асамблеєю ООН Загальної декларації прав людини, що є надзвичайно важливим документом, у якому накреслено норми основних міжнародних прав.

Ця декларація і наступні договори про права людини «відіграють важливу роль у запевненні кращого пошанування і визнання прав під час минулих п’яти інколи неспокійних десятиліть», – заявив верховний комісар з прав людини Зеїд Раад Аль Гуссейн.

«Очевидно, багато викликів залишається», додав він у відео-зверненні. «Але пошанування свободи і далі є основою миру, безпеки і розвитку для всіх».

Генеральний секретар Пан Гі Мун додав: «У День прав людини нумо підтвердимо своє зобов’язання щодо гарантування фундаментальних свобод і захисту прав людини для всіх».

Дивіться також: Ось що Америка думає про заклик Трампа не пускати до США мусульман

Ось що Америка думає про заклик Трампа не пускати до США мусульман. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:54 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG