Спеціальні потреби

Палата представників Конгресу США одностайно схвалила законопроект на підтримку України


Палата представників Конгресу США
Палата представників Конгресу США

Палата представників Конгресу США одностайно схвалила 21 вересня законопроект «Про підтримку стабільності і демократії в Україні», раніше підтриманий Комітетом із закордонних справ Палати представників.

«Документ, ініційований співголовою Комітету у закордонних справах Палати представників Еліотом Енґелем та внесений ним спільно з конгресменом-республіканцем Адамом Кінзінґером, фіксує збереження американських санкцій проти РФ до своєчасного, повного і доведеного виконання нею Мінських домовленостей», - повідомляє посольство України у США на своїй сторінці у Facebook.

Як йдеться у повідомленні, закон містить заборону на визнання Сполученими Штатами анексії Російською Федерацією Криму. Передбачається, що відповідні санкції залишатимуться чинними доки президент США не надасть до Конгресу свідчення про відновлення суверенітету України над півостровом.

Також, згідно із законопроектом, до переліку передбачених законом координованих з союзниками та партнерами США засобів підтримки України включено летальні оборонні системи озброєнь. Окремі його положення спрямовані на посилення протидії російській інформаційній пропаганді та сприяння залученню іноземних інвестицій в економіку України.

«Співавторами документа виступили біля 40 конгресменів від Демократичної та Республіканської партій», – відзначають у посольстві України у Вашингтоні.

Перед підписанням документа президентом США ідентичний за змістом законопроект має бути підтриманий верхньою палатою Конгресу - Сенатом.

Дивіться також: Петро Порошенко: Незважаючи на докази російської агресії, Росії нічого не можна довести

Петро Порошенко: Незважаючи на докази російської агресії, Росії нічого не можна довести. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:05:01 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG