Спеціальні потреби

Влада Гонконгу закликає до негайного припинення протестів


Голова адміністрації Гонконгу закликав учасників продемократичних протестів "негайно" припинити свою кампанію.

Виступаючи з промовою у вівторок Лян Чженьїн заявив, що не має наміру виконати вимоги протестувальників щодо його відставки чи запровадження ширших демократичних реформ.

Натомість, Лян Чженьїн закликав організаторів руху Occupy Central припинити протести, які розпочалися п’ять днів тому, оскільки – за його словами – вони «вийшли з-під контролю».

У вівторок протестувальники знехтували вимогою Ляна і ще чисельніше вийшли на вулиці.

Як очікується, демонстрації можуть посилитися напередодні Дня утворення КНР - державного свята, що відзначається 1 жовтня. Існують побоювання, що поліція намагатиметься розігнати демонстрантів напередодні свята, застосовуючи проти них сльозогінний і перцевий газ, як це правоохоронці зробили у неділю.

Рух Occupy Central заявив, що Ляну необхідно задовольнити їхні вимоги до середи, бо в інакшому разі рух оголосить чергову фазу громадянської непокори.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG