Спеціальні потреби

У Гонконгу демонстранти нехтують вимогами влади


За що "майданять" у Гонконгу?
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:02 0:00

За що "майданять" у Гонконгу?

Десятки тисяч протестувальників у Гонконгу нехтують вимогами влади, щоб залишити вулиці і дозволити відновлення громадського транспорту.

У оприлюдненій у понеділок заяві органи влади закликали протестувальників мирно залишити місця протесту. В заяві також сказано, що органи влади Гонконгу забирають з вулиць спеціальні поліцейські частини, тому що продемократичні протести, за всіма ознаками, вщухають.

Проте протягом ще кількох годин на вулицях залишалися великі натовпи демонстрантів, які блокували головний район міста. Багато підприємств закрили в понеділок свої двері.

Протягом нічних годин спеціальна поліція застосувала перцеві балончики, сльозогінний газ і кийки, щоб розігнати протестувальників, які вийшли на вулиці протягом вікенду. Кілька осіб отримали поранення.

Натовпи демонстрантів продовжували протести у районі головного урядового будинку Гонконгу, ігноруючи заклики лідерів студентських і демократичних організацій залишити місце сутичок з огляду на побоювання, що поліція може застосувати гумові кулі.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG