Спеціальні потреби

З нагоди Міжнародного дня вшанування пам’яті жертв Голокосту – Білий дім згадав про 6 мільйонів загиблих євреїв


Білий дім
Білий дім

У п’ятницю Білий дім оприлюднив заяву з нагоди Дня вшанування пам’яті жертв Голокосту, в якій згадав про 6 мільйонів убитих нацистами євреїв. Це сталося після того, як рік тому в подібній заяві зовсім не згадано євреїв.

«Завтра відзначаємо 73 роковини визволення нацистського табору смері і концентраційного табору Auschwitz-Birkenau в Польщі, сказано в заявi Білого дому. З цієї нагоди ми пам’ятаємо про систематичне переслідування і брутальне вбивство шести мільйонів євреїв. У таборах смерті і під негуманним правлінням нацисти також ув’язнили і вбили мільйони слов’ян, циган, гомосексуалістів, калік, священиків і релігійних лідерів, та інших людей, які відважно виступали проти брутального режиму».

Цього Міжнародного дня вшанування пам’яті жертв Голокосту ми визнаємо цю темну сторінку в історії людства і обіцяємо, що не дозволимо її повторення, сказано в заяві.

Як пише видання Politico, рік тому, в заяві з нагоди Міжнародного дня вшанування пам’яті жертв Голокосту, не згадано, через помилку, єврейських жертв, що викликало критику з боку громадськості.

Дивіться також: Під час презентації домашнього робота КЛОі на виставці в Вегасі щось пішло не так

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG