Спеціальні потреби

Голлівудського продюсера визнали винним у зґвалтуванні


Гарві Вайнстін прибуває до суду в Нью-Йорку, 14 лютого 2020 року
Гарві Вайнстін прибуває до суду в Нью-Йорку, 14 лютого 2020 року

Після майже тижня обговорень, у понеділок присяжні винесли вирок у справі голлівудського продюсера Гарві Вайнстіна. Його визнали винним у злочині на сексуальному ґрунті за напад на Мімі Гейлі в 2006 році а також у зґвалтуванні третього ступеня в 2013 році.

Присяжні не визнали його винним у тяжкому нападі на сексуальному ґрунті – це звинувачення могло загрожувати йому пожиттєвим ув'язненням.

Проти Вайнстіна свідчили численні жертви звинувачуючи його у злочинах на сексуальному грунті. Більше 90 жінок, серед яких такі знаменитості, як акторка Гвінет Пелтроу, Сальма Гаєк та Ума Турман, виступили зі звинуваченнями проти продюсера. Більшість з цих випадків стались достатньо давно і не могли стати предметом судового розгляду.

Вайнстін є відомою постаттю в Голлівуді. Він доклався до створення таких фільмів, як нагороджені Оскарами "Кримінальне чтиво", "Король говорить", "Закоханий Шекспір", пише АР. За словами жінок, які виступили зі звинуваченнями, Вайнстін використовував свій вплив у Голлівуді, погрожуючи їм проблемами в кар'єрі.

Суд відбувався в Нью-Йорку. Проти Вайнстіна також висунуто звинувачення у Лос-Анджелесі. Йдеться про зґвалтування та напад на сексуальному ґрунті, які буцімто стались у 2013 році, коли відбувалась церемонія нагородження Оскаром.

Дивіться також: ​Подробиці внутрішньопартійних виборів демократів у Неваді. Відео

Подробиці внутрішньопартійних виборів демократів у Неваді. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:40 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG