Спеціальні потреби

Лікування ВІЛ-інфікованих на ранніх стадіях допомагає запобігти поширенню інфекції


Лікування ВІЛ-інфікованих на ранніх стадіях допомагає запобігти поширенню інфекції
Лікування ВІЛ-інфікованих на ранніх стадіях допомагає запобігти поширенню інфекції

Лікування пацієнта на ранніх стадіях зараження вірусом імунодефіциту людини (ВІЛ) може суттєво знизити ризик передачі захворювання сексуальному партнеру. Такі попередні висновки зробили автори дослідження, профінансованого Національним інститутом охорони здоров’я США.

У клінічних дослідженнях взяло участь понад 1700 гетеросексуальних пар із 13-ти країн світу. Оприлюднені результати демонструють, що вживання хворими антиретровірусних препаратів на початкових стадіях зараження, призвело до зменшення передачі ВІЛ-інфекції їх партнерам на 96%. У майже половини пар (887 пар), які взяли участь у дослідженнях, ВІЛ-інфікована особа не приймала ліків на початковій стадії захворювання. У результаті у 27 випадках ВІЛ-інфекція була передана партнеру. Серед іншої половини пар, де інфікований партнер почав приймати ліки негайно, ВІЛ-інфекція була передана партнеру лише в одному випадку.

Клінічні дослідження планувалося завершити у 2015-му році. Але автори вирішили оприлюднити результати раніше, зважаючи на отримані вражаючі результати.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG