Спеціальні потреби

Голова CBS пішов у відставку після звинувачень у сексуальних домаганнях


Рух #MeToo («Я теж»), міжнародна кампанія проти сексуальних домагань, вже добився викриття одного з найвпливовіших чоловіків Голлівуду – продюсера Гарві Вайнстіна. Тепер він зробив те саме з Леслі Мунвесом, одним із найвпливовіших керівників телевізійної індустрії.

Американська медійна корпорація CBS оголосила про вихід свого керівника пізно в неділю, через кілька годин після того, як журнал New Yorker опублікував історію з другим раундом обвинувачень проти Мунвеса. Загалом 12 жінок заявили про протиправну сексуальну поведінку, в тому числі примусовий оральний секс, обмацування та відплату, якщо вони чинили йому опір. Мунвес заперечив звинувачення, висловлені в кількох заявах, хоча сказав, що мав відносини за взаємною згодою з трьома жінками.

Корпорація CBS заявила, що пожертвує 20 мільйонів доларів одній або кільком організаціям, які підтримують рух #MeToo і рівність жінок на робочому місці. Ця сума буде відрахована з виплати, яка мала б належати Мунвесу в зв’язку зі звільненням. Розмір виплати не буде визначений, поки не завершиться зовнішнє розслідування, проведене кількома юридичними фірмами.

Мунвес керував спочатку програмним наповненням, а потім всією мережею та іншими корпоративними об'єктами протягом двох десятиліть. CBS - одна з найпопулярніших телемереж у США. Мунвесу щедро платили за його успіх – майже 70 мільйонів доларів як у 2017 році, так і в 2016 році.

Дивіться також: Чому прихильники Трампа досі залишаються йому вірними?

Чому прихильники Трампа досі залишаються йому вірними? Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:33 0:00

XS
SM
MD
LG