Спеціальні потреби

Чого очікують США від візиту прем’єра України Гройсмана?


Володимир Гройсман
Володимир Гройсман

Екс-посол США в Україні Джон Гербст сподівається, що прем’єр скаже те, що треба. Але ключ в тому, що станеться, коли повернеться додому.

Від українського прем’єр-міністра Володимир Гройсмана у Вашингтоні очікують запевнень, що його уряд втілюватиме реформи і боротиметься з корупцією.

На таких очікуваннях від візиту, який починається у вівторок, наголосив «Голосу Америки» колишній посол США в Україні, а тепер експерт аналітичного центру Atlantic Council Джон Гербст.

«Я вважаю, що насамперед важливо зауважити, що перші приблизно понад шість тижнів пана Гройсмана на посаді були дуже успішні. Ми побачили значний поступ у газовій реформі. Певні зміни щодо суддів, але це більше стосується президента. Я би сказав, що вітер у нього попутний. І МВФ вирішив надати черговий транш. Але правда також у тому, що тут є сумніви стосовно загальної відданості уряду справі реформ. І я вважаю, що у Білому домі і в Держдепартаменті і в Міністерстві фінансів хотіли б почути він пана Гройсмана, що він здійснюватиме рішучі кроки у напрямку реформ», - сказав експерт Джон Гербст.

За словами колишнього посла США в Україні, все це важливо, але не йде у жодне порівняння з важливістю того, що відбувається у Києві.

«Треба схвалювати законодавство. Закони й регуляції повинні бути впроваджені. І потрібні чіткі кроки вперед особливо у боротьбі з корупцією. Тобто, візит важливий для того, що чільні посадовці могли зустрітися з прем’єро-міністром. Сподіваюся, що він скаже те, що треба. Але ключ в тому, що станеться, коли він повернеться додому», підкреслив експерт Atlantic Council.

Дивіться також: Чим обернеться озброєння місії ОБСЄ і який вплив там мають росіяни? - відповіді екс-речника

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG