Спеціальні потреби

Лівого напрямку сили здобули перемогу на виборах у Греції


Голова лівих радикалів у Греції Алексіс Ципрас
Голова лівих радикалів у Греції Алексіс Ципрас

У Греції, в результаті проведених у неділю виборів, до влади прийшла Коаліція лівих радикальних сил та її 40-річний лідер. Поразку зазнала консервативна партія Нова демократія та її лідер Антоніс Самарас.

Результат підрахунку голосів робить Алексіса Ципраса, голову партії Сиріза, наймолодшим за 150 років прем’єр-міністром Греції.

Він уже обіцяв покласти край багаторічній політиці економічних обмежень. Проте результати виборів, за всіма ознаками, поставлять Грецію у конфлікт з Європейським Союзом та міжнародними кредиторами.

Партії Сиріза не вистачає лише двох голосів у парламенті, які потрібні для того, щоб не було потреби формувати коаліційний уряд.

Ципрас уже здобувпідтримку правого напрямку Незалежної партії, що, як вважається, дозволить йому сформувати коаліційний уряд. Ця права партія не має нічого спільного із Сирізою, але обидві виступають проти програми міжнародної допомоги Греції, яка пов’язана з економічними обмеженнями. Ця програма розпочалася кілька років тому.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG