Спеціальні потреби

Грецькі законодавці обмірковують план фінансових обмежень


Греція сподівається на нову допомогу
Греція сподівається на нову допомогу

Грецькі законодавці голосують у середу над пропозицією нових заходів фінансових обмежень, яких вимагають від неї кредитори в заміну на нову фінансову допомогу. Один із кредиторів – Міжнародний валютний фонд – заявив, що Афіни «неспроможні сплатити свої борги».

МВФ передбачає, що ситуація Греції погіршуватиметься протягом наступних двох років, коли заборгованість досягне майже двічі більше її ВВП. Згідно з цією оцінкою, заборгованість Греції, яка тепер сягає десятки мільярдів доларів, може стане можливою до сплачення лише шляхом таких заходів надання допомоги, які сягають поза те, на що тепер готова піти Європа».

Прем’єр-міністр Греції Алексіс Ципрас опинився перед лицем бунту з боку членів своєї партії з приводу планів фінансових обмежень. Приблизно 30 із 162 законодавців партії Сиріза в 300-місцевому парламенті висловили застереження до цього плану.

Ципрас називає нові заходи економічних обмежень «ірраціональними» і визнає, що вони суперечать його передвиборчим обіцянкам, зробленим кілька місяців тому, коли він закликав до скасування фінансових обмежень. Однак грецький лідер заявив, що він був змушений погодитись на них, щоб уникнути фінансового колапсу Греції.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG