Спеціальні потреби

Ситуація в Єгипті стала фокусом візиту канцлера Німеччини до Ізраїлю


Ліворуч: Канцлер Німеччини Ангела Меркель та президент Ізраїлю Шимон Перез
Ліворуч: Канцлер Німеччини Ангела Меркель та президент Ізраїлю Шимон Перез

Ситуація у Єгипті стала головним питанням на порядку денному візиту канцлера Німеччини Ангели Меркель до Ізраїлю. Напередодні зустрічі президент Ізраїлю Шимон Перез попередив про небезпеку зростання «екстремістської релігійної диктатури», наголошуючи, що демократія не визначається лише проведенням виборів.

У понеділок прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу висловив занепокоєння, що внаслідок масових протестів у Єгипті до влади може прийти «радикальний ісламістський режим». Під час зустрічі з Ангелою Меркель ізраїльський високопосадовець порівняв цей можливий уряд з урядом Ірану.

Окрім ситуації в Єгипті члени урядів обох країн обговорили загрозу, яку становить іранська ядерна програма. Серед інших важливих питань було призупинення мирних переговорів між Ізраїлем та Палестинською автономією. Учасники переговорів підписали низьку угод та задекларували наукове співробітництво між двома країнами.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG