Спеціальні потреби

У Німеччині поліція затримала сирійця, який планував атаку


Німецький поліцейський тримає фотографію імовірного терориста
Німецький поліцейський тримає фотографію імовірного терориста

Німецька поліція арештувала в понеділок чоловіка, запідозреного в плануванні бомбової атаки, який утік поліції під час рейду в суботу.

Сирійський біженець Джабер Альбакр, якому 22 роки, був затриманий уночі після всенаціональних розшуків, що закінчилися у Лейпциґу. Поліція каже, що він, правдоподібно, пов’язаний з угрупованням «Ісламська держава». Про це заявив начальник кримінальної поліції землі Саксонія Єрґ Міхаеліс.

Поліція розшукувала Альбакра після того, як у його квартирі в місті Хемніць було знайдено кількасот грамів вибухівки.

Місцеві засоби масової інформації повідомили, що Альбакра було знайдено після того, які троє інших сирійців впізнали його, зв’язали і повідомили органи влади. Міхаеліс додав, що троє сирійців тримали Альбакра у квартирі в Лейпциґу. Один із них приніс знімок затриманого на поліцію, що довело до арешту.

Представник бюро Федеральної прокуратури заявив у неділю, що «загальна картина розслідування, зокрема кількість знайденої вибухівки, вказує, що запідозрений планував здійснити атаку з ісламістських мотивів».

Альбакр живе в Німеччині від 2015 року, де отримав статус біженця. Він прибув до Німеччини з району Дамаска.

Дивіться також: Стан травматології в Україні...

Інтерв'ю: Cтан травматології в Україні абсолютно відповідає стану національної політики. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:05:38 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG