Спеціальні потреби

Думки українців про дискримінацію жінок в Україні


8-го березня виповнюється сто років з часу першого відзначення Міжнародного жіночого дня. Міжнародним це свято стало у 1911-му році, згідно з рішенням Міжнародної конференції працюючих жінок у Копенгагені. А ще до того його святкували американські суфражистки як день вшанування їхньої боротьби за надання жінкам права голосувати. Також це було нагадуванням про нерівність між жінками та чоловіками.

За сто років у США ситуація кардинально змінилася. Минулий рік став першим, коли жінки склали більшість американської робочої сили США, і все більше і більше з них займає посади у вищих щаблях бізнесу та політики.

В Україні ж лише 8% депутатів – жінки, а Кабінет Міністрів складається виключно з чоловіків. Дослідження, зокрема, Інституту Горшеніна, демонструють, що навіть, якщо жінки і мають роботу, дуже часто вони отримують меншу, ніж чоловіки, зарплату за рівнозначну працю.

У рамках нашої рубрики «Тема тижня» ми запитали, чи існує, на Вашу думку, в Україні дискримінація жінок?

Результати опитування:
64% - так
27% -ні
9% - не знаю

А ось що з цього приводу думають перехожі на вулицях Києва:

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Інше за темою

XS
SM
MD
LG