Спеціальні потреби

Франція і Великобританія хочуть надати військову допомогу сирійським повстанцям


Франція висловила готовність співпрацювати з Великобританією в справі допомоги сирійським повстанцям, навіть якщо не буде угоди з іншими країнами щодо постач зброї.

Ембарго, яке раніше наклав Європейський Союз, забороняє членським країнам постачати зброю сирійським повстанцям.

Міністр закордонних справ Франія Лоран Фабіус заявив у четвер, що Франція і Великобританія бажають, щоб ЄС відбув екстрену зустріч для обміркування справи скасування ембарго та що розмови можуть розпочатися ще перед кінцем місяця.

Він дав зрозуміти, що обидві країни готові надіслати зброю навіть тоді, якщо інші країни не погодяться на скасування ембарго.

У середу міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров осудив розмови про озброєння сирійських повстанців, додаючи, що такий крок, згідно з міжнародним правом, був би незаконним.

Наприкінці минулого місяця Сполучені Штати повідомили про асигнування екстреної допомоги сирійськиій опозиції на суму 60 мільйонів доларів і нелетальної допомоги антиурядовим повстанцям.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG