Спеціальні потреби

Інтерпол розшукує колишнього голову Федерації футболу Лівії


Колишній голова Федерації футболу Лівії Сааді Каддафі, син Муаммара Каддафі.
Колишній голова Федерації футболу Лівії Сааді Каддафі, син Муаммара Каддафі.

Інтерпол оголосив у розшук Сааді Каддафі - сина колишнього лідера Лівії Муаммара Каддафі.

Міжнародна правоохоронна організація заявила у четвер, що оголосила Сааді у розшук на вимогу Національної перехідної ради Лівії, яка розшукує сина колишнього лівійського лідера.

Інтерпол заявляє, що Сааді розшукується у Лівії за звинуваченнями у привласненні майна та «залякуванні з використанням зброї» до яких він вдавався, коли очолював Федерацію футболу Лівії.

Інтерпол підтвердив інформацію про те, що Сааді в останнє бачили в сусідньому із Лівією Нігері. Оприлюднення Інтерполом інформації про розшук Сааді Каддафі має допомогти прилеглим до Лівії та Нігеру країнам та тим, які мають дипломатичні стосунки з Нігером.

Два тижні тому Нігер заявив, що Сааді Каддафі перебуває під вартою і не буде виданий Лівії.

Раніше Інтерпол оголосив у розшук самого Каддафі, його сина Саіфа аль-Іслама та колишнього очільника лівійської розвідки.

Місцезнаходження Каддафі досі невідоме. У Лівії, в містах Сірт та Бані Валід тривають бої між військами Національної перехідної ради та прихильниками Каддафі.

У середу в Сірті точились особливо запеклі бої. Авіації НАТО завдала ударів по прихильниках Каддафі. У четвер представники НАТО повідомили, що в ході авіанападу було знищено склади зброї, пускові ракетні установки та командний центр прихильників Каддафі.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG