Спеціальні потреби

Франція запропонувала терміни звільнення полонених та проведення виборів у Cхідній Україні


Глави МЗС «нормандського формату» від Франції, України, Німеччини
Глави МЗС «нормандського формату» від Франції, України, Німеччини

Раніше провести вибори в першій половині цього року закликав глава МЗС Німеччини Франк Вальтер Штайнмаєр.

Франція закликає встановити терміни проведення виборів на сході України і звільнення полонених. Про це сказав міністр закордонних справ країни Жан-Марк Ейро за результатами зустрічі «нормандської четвірки» у Парижі.

Він закликав завершити обмін полоненими до 30 квітня цього року, а місцеві вибори на сході України провести впродовж найближчих місяців.

«Ми підкреслюємо важливість розробки та ухвалення в українському уряді та парламенті виборчого кодексу з метою проведення виборів до місцевих органів влади. Сподіваємося, що вибори відбудуться до кінця першої половини 2016 року», - зазначив Жан-Марк Ейро.

Раніше такі ж терміни проведення виборів назвав міністр закордонних справ Німеччини Франк Вальтер Штайнмаєр під час його візиту у Вашингтон.

Раніше цього тижня заступник глави адміністрації президента України Дмитро Шимків в інтерв’ю «Голосу Америки» заявив, що «у Сполучених Штатах є повне розуміння процесу та підтримка України», тоді як в Європі ситуація з розумінням України «значно складніша».

«Є певне зацікавлення бізнесу в Європі у можливостях інвестицій в Росію, тому що там зараз все дуже дешево. Але в цей момент світ повинен вибирати: чи цінності та світова безпека, чи короткотерміновий зиск», - сказав Дмитро Шимків після свого візиту в Берлін.

А колишній речник Державного департаменту США Адам Ерелі заявив, що Мінські угоди вигідні здебільшого Росії: «Я вважаю, що мінський процес - це свого роду спосіб узаконити фактичний стан справ, що, чесно кажучи, абсолютно очевидно не відповідає інтересам ні України, ні Заходу».

Він також зазначив, що Москва зараз перевела фокус на Молдову, що для Вашингтона стане наступним приводом для занепокоєння.

Дивіться також: Нижче пояса опустилась дискусія на республіканських дебатах

Нижче пояса опустилась дискусія на республіканських дебатах. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:19 0:00

XS
SM
MD
LG