Спеціальні потреби

В неділю у Франції відбудеться другий тур президентських виборів


Теледебати у Франції перед другим туром президентських виборів
Теледебати у Франції перед другим туром президентських виборів

Напередодні другого туру виборів у неділю французький президент Ніколя Саркозі та його суперник-соціаліст Франсуа Олланд провели єдині за всю виборчу кампанію теледебати.

Під час дебатів у середу Саркозі та Олланд звинувачували один одного в брехні, коли мова йшла про економічну політику. Під час своєї кампанії Олланд ставив Саркозі в провину високий рівень безробіття у Франції – майже 10% – та закликав до широкомасштабної реформи системи державних фінансів.

Напередодні дебатів крайнє правий кандидат Марін Лі Пен, що прийшла третьою, заявила, що вона не підтримує жодного кандида. У своїй промові Лі Пен заявила, що вона опустить у виборчу урну незаповнений бюлетень на знак протесту та запропонувала своїм прихильникам самим робити свій вибір.

Згідно опитуванням громадської думки, соціаліст Франсуа Олланд, який вийшов переможцем у першому турі виборів, лідирує напередодні другого. Саркозі, що перебуває на посаді президента п’ять років, зазнав критики за жорсткі заходи економії, покликані зменшити державний борг Франції.

Олланд – політик з великим досвідом, який перебував на посаді керівника Соціалістичної партії багато років, але ніколи не займав посади у виконавчій владі.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG