Спеціальні потреби

ФФУ готова надати роз’яснення щодо значення «Слава Україні!»


Захисник футбольної збірної Хорватії Домагой Віда
Захисник футбольної збірної Хорватії Домагой Віда

Президент Федерація футболу України Андрій Павелко заявляє, що федерація готова надати додаткову аргументацію і роз’яснення щодо значення вітання «Слава Україні!».

За його словами, ФФУ готова компенсувати хорватському футболісту Огнєну Вукоєвичу розмір штрафу.

«Якщо ж санкція ФІФА залишиться в силі, то, порадившись з іншими представниками керівництва ФФУ, ми вирішили за рахунок власних коштів компенсувати Вукоєвича суму штрафу, яку йому доведеться сплатити. Крім того, ми готові розглянути варіанти співпраці ФФУ з таким висококласним фахівцем як Огнен», – написав він на своїй сторінці в Facebook.

Павелко зауважив, що у разі оскарження рішення ФІФА Федерація футболу України надасть Вукоєвичу «юридичну і загальну підтримку».

Міжнародна федерація футболу (ФІФА) 8 липня заявила про намір розслідувати інцидент із відео гравця збірної Хорватії після того, як його команда вибила Росію з чемпіонату світу.

Згадане відео опублікували в інтернеті після перемоги Хорватії в матчі 7 липня. На ньому хорватський захисник Домагой Віда вигукує «Слава Україні», а колишній футболіст цієї ж команди, помічник головного тренера Огнєн Вукоєвич каже: «Ця перемога за «Динамо» та за Україну. Хорватіє, вперед!»

Наслідком емоційних висловів стало ухвалене Федерацією футболу Хорватії рішення про звільнення Вукоєвича з посади, а сам Огнєн заявив, що «розуміє і поважає» це рішення. «У моїх словах не було ніякого політичного підґрунтя. Я лише хотів висловити підтримку приятелям із «Динамо» і подякувати клубу за те, що дозволив мені працювати на чемпіонаті світу», – наводить його слова хорватська федерація.

Що ж до чинного гравця збірної Домагоя Віди, то дисциплінарний комітет ФІФА зробив йому попередження, оскільки організація розцінила його звернення як політичний жест.

І Вукоєвич, і Віда провели багато років у Києві, виступаючи за «Динамо». Вукоєвич у 2015 році перейшов із «Динамо» до віденської «Аустрії», Віда виступав у складі киян ще рік тому, а після цього перейшов до турецького «Бешикташа».

Передрук з "Радіо Свобода"

Дивіться також: Чи може змінитися політика Лондона щодо Росії та України після відставки Бориса Джонсона

Розсилка

Відео - найголовніше

Реакції західних експертів на саміт BRICS. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:07:19 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG