Спеціальні потреби

Чи купувала Росія рекламу на Facebook, щоб вплинути на вибори у США? - у Федеральній виборчій комісії хочуть розібратись


Законодавство США забороняє закордонним компаніям та особам жертвувати гроші виборчим комітетам на підтримку кандидатів, або витрачати гроші "з метою чинити вплив" на вибори у США

У Федеральній виборчій комісії США (FEC) висловили бажання провести розслідування з приводу того, чи платив російський уряд за рекламу у Facebook статей, які шкодили кандидатурі Гілларі Клінтон. Автор ідеї - член комісії, демократ Елен Вейнтрауб.

"Я думаю, що потенційно ми можемо знайти порушення, але я не хотіла би створити враження, що вже маю готові висновки щодо того, що ми побачимо", - наводить слова Вейнтрауб видання Politico.

"Законодавство США забороняє закордонним компаніям та особам жертвувати гроші виборчим комітетам на підтримку кандидатів, або витрачати гроші "з метою чинити вплив" на вибори у США", - уточнює видання The Hill.

Федеральна виборча комісія - державна агенція США, яка замається регулюванням законодавства з приводу фінансування виборів. За законодавством, у складі комісії, яка нараховує 6 членів, одночасно може перебувати не більше 3-х представників тієї самої політичної сили. Члени комісії призначаються президентом США за погодженням Сенату терміном на 6 років, при цьому кожні 2 роки двох члені комісії призначають наново.

Минулого тижня, в інтерв'ю виданню Time Вейнтрауб заявила, що не знає, до яких дій вдадуться у FEC у разі отримання доказів того, що росіяни платили за рекламу "шкідливих" для Клінтон статей на Facebook.

Дивіться також: Білий дім запропонував бюджет-2018. Чи будуть скорочення на допомогу для України?

Білий дім запропонував бюджет-2018. Чи будуть скорочення на допомогу для України? Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:25 0:00

Відео - найголовніше

Підсумки візиту держсекретаря Блінкена до Києва. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:47 0:00
XS
SM
MD
LG