Спеціальні потреби

Керрі: США і Росія обмінюватимуться інформацією щодо подій в Україні


Сергій Лавров і Джон Керрі у Пекіні
Сергій Лавров і Джон Керрі у Пекіні

Державний секретар США Джон Керрі заявив, що Сполучені Штати і Росія погодились обмінюватися даними про розвиток подій в Україні. Керрі сказав репортерам на зустрічі APEC у Пекіні, що, незважаючи на непогодженість щодо самих фактів про те, що відбувається в Україні, Вашингтьон і Москва обмінюватимуться інформацією, що стосується «цих справ».

Щодо санкцій проти Росії, то Керрі заявив, що рішення, які Москва робить у справі України «не вирішуватимуть того, що станеться… на довгу перспективу». Він також висловив бажання, щоб угода про припинення вогню між Києвом і проросійськими бойовиками на сході України залишилась життєздатною».

Джон Керрі зробив цю заяву після короткої зустрічі з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим, який уникав запитань репортерів про війську причетність своєї країни до подій в Україні. Єдина заява Лаврова стосувалася угоди про припинення вогню і розмежування сил, виконаня якої, за його словами, залежить від бойовиків та українського уряду.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG