Спеціальні потреби

Фінал Євробачення дивилась рекордна кількість людей - BBC


Переможниця Євробачення Лорін зі Швеції тримає кубок поруч із ведучими шоу Ханною Веддінгем і Гремом Нортоном і минулорічними переможцями Kalush Orchestra в Ліверпулі, 13 травня 2023 року. AP Photo/Martin Meissner
Переможниця Євробачення Лорін зі Швеції тримає кубок поруч із ведучими шоу Ханною Веддінгем і Гремом Нортоном і минулорічними переможцями Kalush Orchestra в Ліверпулі, 13 травня 2023 року. AP Photo/Martin Meissner

Фінал пісенного конкурсу "Євробачення-2023" зібрав найбільшу телевізійну аудиторію, лише у Британії конкурс подивились 11 мільйонів глядачів, йдеться в повідомленні ВВС.

"Той факт, що стільки мільйонів людей дивились конкурс, свідчить про те, наскільки значущим стало Євробачення і дійсно підкреслює тему цьогорічного змагання, "Об'єднані музикою". Ми щиро сподіваємось, що дозволили Україні пишатись", - заявила директорка BBC Unscripted Кейт Філліпс у заяві.

Перемогу вдруге здобула співачка Лорін зі Швеції. 39-річна шведка набрала 583 бали: від журі різних країн 340 і від глядачів – 243.

Захід проходив у британському Ліверпулі від імені тогорічної країни-переможниці України. "Ліверпуль із розпростертими обіймами зустрів найбільший у світі співочий конкурс і прийняв його вище за всі наші очікування", — сказала Філліпс.

Торік за оцінками організатора конкурсу - Європейської спілки радіомовлення і телебачення EBU - Євробачення подивилися понад 160 мільйонів людей у всьому світі.

Україну представляв гурт TVORCHI, що посів шосте місце з 243 балами (189 – від глядачів, 54 – від журі). Після російського обстрілу міста їхнього рідного міста Тернопіль під час конкурсу вони продемонстрували плакат з написом "Тернопіль".

"Тернопіль – це назва нашого рідного міста, яке Росія бомбила, поки ми співали на сцені "Євробачення" про наші сталеві серця, нескореність і волю. Це меседж за усі міста України, які обстрілюють щодня. Харків, Дніпро, Хмельницький, Київ, Запоріжжя, Умань, Суми, Полтаву, Вінницю, Одесу, Миколаїв, Чернігів, Херсон та усі інші. Європо, об’єднайся проти зла заради миру" – йдеться у повідомленні гурту в Instagram.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

Розсилка

Відео - найголовніше

Реакції західних експертів на саміт BRICS. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:07:19 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG