Спеціальні потреби

Європейська комісія пропонує квоти для розселення біженців


Президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер виступає в Європейському парламенті
Президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер виступає в Європейському парламенті

Президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер закликав країни ЄС надати притулок приблизно 160 тисячам біженців, кажучи, що Греція, Італія і Угорщина далі неспроможні нести цього тягаря.

Виступаючи в середу в Європейському парламенті, Юнкер закликав Європу виявити солідарність перед лицем кризи з біженцями. Він сказав, що надання екстреного притулку 22 членськими країнами мусить бути зроблено «обов’язковим способом», щоб уникнути відстрочки.

Він закликав міністрів внутрішніх справ країн ЄС підтримати на зустрічі міністрів наступного тижня план про розселення біженців. Юнкер сказав, що, на його думку, шукачам притулку слід дозволити працювати в час, коли розглядатимуться їхні прохання.

Згідно з планом, Німеччина, Франція та Іспанія візьмуть найбільше біженців, а менші кількості поїдуть до Польщі, Нідерландів, Румунії, Бельгії та Швеції.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG