Спеціальні потреби

Лідери європейських націоналістів пропонують свій проект «вільної Європи»


Націоналістичний інтернаціонал: Фрауке Петри (п), Марін Ле Пен (ц), Ґерт Вілдерс (л)
Націоналістичний інтернаціонал: Фрауке Петри (п), Марін Ле Пен (ц), Ґерт Вілдерс (л)

Лідери крайньо правих націоналістів з більших європейських країн зустрічаються в суботу в Німеччині, щоб представити свій проект «вільної Європи», який передбачає ліквідацію Європейського Союзу, і розпочати рік, протягом якого вони надіються досягнути на виборах таких змін, які сталися у Сполучених Штатах.

На зустріч прибули президентський кандидат з Франції Марін Ле Пен з партії Національний фронт, голова нідерландської «Партії свободи» Ґерт Вілдерс, Фрауке Петри із заснованої чотири роки тому Альтернативи для Німеччини, а також представник «Австрійської партії свободи».

Очолена Вілдерсом антиісламська партія може здобути найбільше голосів на виборах 15 березня до нідерландського парламенту. Ле Пен є однією з кількох головних претендентів на президентські вибори, що відбудуться у квітні-травні. У вересні партія Петри надіється на те, що її представників буде обраною до німецького парламенту.

Заохочені торішнім рішенням британських виборців вийти зі складу Європейського Союзу, крайньо праві популістські лідери зустрічаються під гаслом «Свобода Європі». Вони мають намір посилити зв’язки між духовно спорідненими партіями, як це вони робили в минулому.

Організатори зустрічі заявили, що вона має на меті згуртувати «провідних політиків нової Європи».

Дивіться також: Ось яку політику вестиме новий американський уряд стосовно України

Ось яку політику вестиме новий американський уряд стосовно України. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:29 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG