Спеціальні потреби

Європа перекриває кордони від вірусу і радить майже усім залишатися вдома


Президент Європейської комісії, виконавчого органу ЄС, Урсула фон дер Ляєн спілкується з пресою у Брюсселі після відеонаради керівників країн Групи 7 16 березня 2020 р.
Президент Європейської комісії, виконавчого органу ЄС, Урсула фон дер Ляєн спілкується з пресою у Брюсселі після відеонаради керівників країн Групи 7 16 березня 2020 р.

Європейські керівники заявили, що вважають за потрібне суворо обмежити пересування людей, але наголошують, що при цьому треба забезпечити швидке перевезення товарів і гарантувати умови для життєздатності економіки.

Ми у стані війни… ворог тут... він наступає, хоч його не видно.
Еммануель Макрон

Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн повідомила, що для початку обмеження планують запровадити на 30 днів.

“Необхідно вдатися до заходів, щоб обмежити і сповільнити поширення вірусу. Це потрібно для того, щоб наші системи охорони здоров’я могли давати раду кількості важкохворих пацієнтів. Тому країни - члени зараз вдаються до кроків, щоб зменшити соціальні контакти, обмежити суспільне життя і таким чином сповільнити поширення вірусу”, - сказала Урсула фон дер Ляєн на прес-конференції у Брюсселі.

Вона також повідомила, що під час відеонаради 16 квітня з керівниками держав Групи семи (G7) було наголошено на потребі міжнародної співпраці та поєднання зусиль для подолання глобальних проблем, викликаних коронавірусом.

Франція

Президент Франції Еммануель Макрон оголосив у понеділок під час телезвернення, що “усі поїздки між країнами ЄС та країнами поза Європою будуть призупинені”.

“Ми у стані війни… ми воюємо не з чужою армією і не всередині країни. Але ворог тут. Він наступає, хоч його не видно і до нього не можна доторкнутися”, - застеріг Макрон.

Що старанніше усі виконуватимуть ці правила, то швидше ми перейдемо цю стадію.
Анґела Меркель

Еммануель Макрон також дорікав французам за те, що чимало людей досі не прислухалися до розпоряджень і збиралися у парках, ресторанах та на базарах.

Президент заявив, що французька поліція буде наглядати за виконанням заборон і порушників каратимуть.

Німеччина

Канцлер Анґела Меркель у понеділок оголосила про заборону релігійних відправ у церквах і закликала німців скасувати заплановані подорожі за кордон та в межах країни.

У Німеччині працюватимуть крамниці з харчовими продуктами, а також аптеки, банки та служби постачання і перевезень товарів.

Німецькі школи закриті. Ресторанам наказано скоротити роботу.

"Що старанніше усі виконуватимуть ці правила, то швидше ми перейдемо цю стадію. І я думаю, що ми усі хочемо, щоб це минуло якомога швидше”, - сказала Анґела Меркель.

Британія

Уряд у Лондоні також запроваджує щораз суворіші обмеження на суспільне життя, а також оголошує заходи для підтримки економіки.

Прем’єр-міністр Борис Джонсон закликав усіх британців уникати людних місць і працювати вдома, якщо це можливо.

Але станом на вівторок 17 березня британський уряд ще не віддавав розпорядження закривати школи.

Тим часом окремі навчальні заклади в країні самі обмежують навчальний процес і скасовують лекції та закликають студентів вчитися вдома.

Британський уряд радить, щоб у тих помешканнях, де хоча б одна людина має високу температуру, або кашель, усі мешканці залишалися вдома впродовж 14 днів.

Дивіться також: Евакуація із США до України - що робити якщо закінчується віза?

Евакуація із США до України - що робити якщо закінчується віза? Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:31 0:00

XS
SM
MD
LG