Спеціальні потреби

ЄС і Туреччина погодилсь щодо подробиць угоди про мігрантів


Прем’єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу на прес-конференції після саміту в Брюсселі
Прем’єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу на прес-конференції після саміту в Брюсселі

Лідери Європейського Союзу повідомили у вівторок про досягнення попередньої угоди з Анкарою щодо повернення тисяч мігрантів до Туреччини. Вони також висловили переконання, що повну угоду можна буде досягти на саміті наступного тижня.

Після кількох місяців непорозумінь і дедалі більших суперечок серед 28 країн ЄС, лідери угруповання заявили, що вони погодились дати Туреччині більше коштів на допомогу біженцям, швидко пом’якшити візові вимоги для турків і прискорити переговори про членство Туреччини в заміну на допомогу в гальмуванні хвилі мігрантів до Європи.

Президент Франції Франсуа Олланд заявив, що «саміт викликав надію, що питання мігрантів може бути врегульоване шляхом солідарності в Європі і ефективністю у співпраці з Туреччиною=.

Всі тепер очікують дводенного саміту, що розпочнеться 17 березня, для завершення питання виконання зобов’язань угоди, яка, на думку лідерів, дозволить відновити нормальний стан на їх кордонах до кінця цього року.

Дивіться також: Як працювати з інвесторами в Україні просто не знають - чиновник Одеської ОДА

Як працювати з інвесторами в Україні просто не знають - чиновник Одеської ОДА. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:06:03 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG