Спеціальні потреби

Справа постачання зброї сирійським повстанцям на порядку денному саміту ЄС?


В Брюсселі відбувається саміт Європейського Союзу, на порядку якого, за всіма ознаками, буде справа постачання зброї сирійським повстанцям, що борються проти урядових сил. Саме минає друга річниця спалаху повстання.

Поточне ембарго забороняє членським країнам постачати зброю сирійській опозиції, проте воно вигасне у травні.

Тимчасом Франція заявила, що вона готова, у співпраці з Великобританією, допомогти сирійським повстанцям, навіть якщо немає угоди з іншими країнами в цій справі.

У четвер міністр закордонних справ Франції Лоран Фабіус заявив, що його країна і Великобританія хочуть, щоб відбулися екстрені наради для обміркування теми скасування санкцій і що такі розмови могли б розпочатися ще перед кінцем цього місяця.

У середу міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров осудив розмови про озброєння сирійських повстанців, що цей крок суперечить міжнародним законам.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG