Спеціальні потреби

ЄС бойкотує інавгурацію президента Білорусі


Олександр Лукашенко
Олександр Лукашенко

Посли європейських країн бойкотують інавгурацію президента Олександра Лукашенка на знак протесту проти жорстокого придушення білоруським урядом політичних опонентів та правозахисників.

Бойкот було оголошено після того як представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон зазначила, що ЄС може накласти заборону на в’їзд білоруських чиновників, якщо уряд не звільнить усіх політичних в'язнів і не припинить переслідування опозиції.

Втім, у четвер Олександр Лукашенко пригрозив вжити відповідних заходів, якщо ЄС введе санкції щодо білоруських чиновників. Він також звинуватив Німеччину та Польщу у спробі позбавити його влади шляхом підтримки білоруських опозиціонерів. Німеччина і Польща звинувачення Лукашенка відкидають.

Захід не визнає результатів президентських виборів у Білорусі, які відбулися 19-го грудня і осуджує придушення масових протестів та переслідування опозиціонерів.

За повідомленнями офіційних інформаційних джерел, посол Росії візьме участь у церемонії інавгурації Олександра Лукашенка, яка відбудеться у п’ятницю.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG