Спеціальні потреби

Поблизу Сальвадору стався потужний землетрус


Біля берегів Сальвадору в понеділок 27 серпня стався сильний землетрус магнітудою 7,3 бала за шкалою Ріхтера. Сейсмологи оголосили про загрозу цунамі для регіону, проте згодом скасували попередження.

За повідомленням Геологічної служби США, епіцентр землетрусу знаходився за приблизно 120 кілометрів на південь від міста Усулутан. Через годину після першого землетрусу, зафіксовано повторний поштовх силою 5,4 бала.

Згідно з повідомленням Тихоокеанського центру попередження цунамі, після землетрусу невелике цунамі пішло на порт Акахутла в Сальвадорі. Крім того, було оголошено, а через дві години скасовано, загрозу цунамі в Коста-Ріці, Нікарагуа, Сальвадорі, Гондурасі, Гватемалі, Панамі та Мексиці.

У повідомленнях зазначається, що землетрус не заподіяв помітної шкоди в Сальвадорі і, що в інших країнах регіону також не було серйозних руйнувань або жертв серед населення.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG