Спеціальні потреби

Омар Сулейман: Відхід Мубарака призведе до «хаосу»


Віце-президент Єгипту Омар Сулейман
Віце-президент Єгипту Омар Сулейман

Віце-президент Єгипту Омар Сулейман відкинув заклики до негайної відставки президента Госні Мубарака кажучи, що такий крок був би «закликом до хаосу».

Тим часом, незважаючи на комендантську годину, мітингувальники з каміннями в руках вийшли на вулиці Каїра, де до пізнього вечора було чути спорадичні постріли.

Демонстранти, які виступають проти рішення Мубарака залишитися при владі до кінця його терміну, пообіцяли влаштувати чергову масову акцію протесту у п’ятницю з вимогою негайної відставки преидента.

В інтерв’ю державному телебаченню, Сулейман сказав, що Мубарак опрацьовує «дорожню карту» для задоволення вимог демонстрантів. Віце-президент також повідомив, що він розпочав діалог з представниками молодіжних та опозиційних угруповань.

Одначе, Сулейман зазначив, що найбільше в Єгипті опозиційне угруповання - «Мусульманське братство» - висловлює застереження щодо участі у переговорах. Він підтвердив попередні повідомлення про те, що син Госні Мубарака, Ґамал, не балотуватиметься у президенти.

Віце-президент назвав сутички у Каїрі між прихильниками уряду і противниками «змовою». Сулейман заявив, що до сутичок уряд Єгипту не причетний, проте він розшукає їх організаторів.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG