Спеціальні потреби

Любов між мусульманкою та християнином веде до кривавих сутичок


Протест єгипетських християн
Протест єгипетських християн

Міністерство охорони здоров’я Єгипту повідомило в середу, що день раніше в сутичках між мусульманами та християнами в Каїрі, загинуло щонайменше 13 осіб, а ще 110 – поранено. Скільки з них мусульмани, а скільки християни наразі не відомо.

Офіційні особи повідомляють, що сутичка виникла, коли близько тисячі християн зібралися, аби висловити протест проти підпалу церкви, який стався у приміській території єгипетської столиці минулого тижня.

Одна група християн заблокувала основну трасу на півдні Каїра. Обидві сторони почали кидати каміння, а поліція стріляла у повітря, намагаючись зупинити заворушення.

У цей же час відбувалася інша демонстрація збирачів сміття, які переважно є християнами, перед будинком центрального каїрського телебачення з вимогою рівних прав. Чимало з них несли з собою великі дерев’яні хрести.

Протести почалися після того, як мусульмани спалили церкву на окраїні столиці, за повідомленнями, у результаті конфлікту між двома родинами через любовний зв’язок між чоловіком-християнином та жінкою-мусульманкою.

Тимчасова єгипетська військова влада пообіцяла відбудувати церкву та покарати винних. З християнами навіть зустрівся новопризначений міністр Ессам Шараф, але вони не вірять, влада зробить конкретні кроки через побоювання мусульманської більшості в Єгипті.

В Єгипті напруження між християнським та мусульманським населенням існує вже давно. У новорічний день мусульманський терорист-смертник підірвав себе біля коптської церкви в Александрії, вбивши 21 особу та спричинивши кілька днів протестів християн. Кілька днів перед тим інший єгиптянин-мусульманин вбив у потязі чоловіка-християнина, поранивши також його дружину та чотирьох інших осіб.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG