Спеціальні потреби

Єгипет готується до проведення референдуму 19-го березня


Вуличні торгівці продають національні прапори, готуючись до чергових демонстрацій в день референдуму
Вуличні торгівці продають національні прапори, готуючись до чергових демонстрацій в день референдуму

У середу біля офісу єгипетського прем’єр-міністра зібрались демонстранти із закликами до проведення економічних реформ в країні. Перебуваючи у Єгипті, держсекретар США Гілларі Клінтон зазначила, що, хоч країна і зробила перший крок до демократії, попереду все ще багато роботи. Клінтон заявила, що США готові надати допомогу, необхідну для демократичного розвитку.

Першим на порядку денному є проведення референдуму щодо зміни Конституції країни, який заплановано на 19-те березня. На референдумі єгиптяни мають прийняти, або не прийняти поправки до Конституції, які зроблять політичну систему країни більш відкритою і прозорою. Багато опозиціонерів планують сказати «ні», оскільки вважають, що доповнення не принесуть суттєвих змін.

Референдум – лише один із багатьох запланованих кроків у впровадженні демократичних реформ в країні. Упродовж наступних шести місяців у Єгипті мають відбутися президентські та парламентські вибори. Однак експерти ставлять під сумнів прозорість виборів за такий короткий період часую, особливо в країні, яка 30 років перебувала під диктаторським режимом.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG