Спеціальні потреби

Китай: внаслідок недільного землетрусу загинуло до 400 осіб


У Китаї рятувальники шукають вцілілих після недільного землетрусу.

Як повідомили офіційні особи КНР, в неділю 3 серпня в одному з віддалених гірських районів на південному заході країни стався землетрус, жертвами якого стали до 400 осіб.

Кількість постраждалих в результаті стихійного лиха перевищила 1800 людей. Багато людей досі вважаються пропалими без вісті.

Епіцентр землетрусу знаходився в провінції Юньнань. Згідно з офіційними даними зруйновано дванадцять тисяч будинків, тридцять тисяч пошкоджено. В багатьох місцях перервані постачання електроенергії і зв’язок.

Геологічна служба США оцінила магнітуду землетрусу в 6,1. Проте, за оцінками китайської влади, землетрус був сильнішим.

За повідомленням китайського державного телеканалу CCTV, нинішній землетрус - найпотужніший в провінції Юньнань за останні 14 років.

Влада направила в постраждалі райони тисячі наметів, розкладних ліжок, ковдр і предметів верхнього одягу. Через дощі, які розмивають дороги, вповільнюється доставка допомоги. За прогнозами синоптиків, дощі триватимуть ще кілька днів.

Землетруси на південному заході Китаю трапляються досить часто. У 2012 році в результаті землетрусу в провінції Юньнань загинули щонайменше 80 осіб.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG