Спеціальні потреби

Конголезькі повстанці захопили деякі частини Ґоми


У Демократичній Республіці Конго, повстанці з «Руху 23 березня» (М23) захопили контроль над деякими районами міста Ґома, яке є ключовим адміністративним центром на кордоні з Руандою.

За повідомленнями мешканців та журналістів, повстанці тепер контролюють аеропорт Ґоми та принаймні один з двох прикордонно-пропускних пунктів, витіснивши звідти урядові війська та миротворців ООН.

Виступаючи з телезверненням у вівторок, президент Джозеф Кабіла заявив, що країна «опинилася у важкій ситуації» і закликав народ чинити опір повстанцям.

Уряд ДР Конго відмовляється вести мирні переговори з повстанцями М23 без участі Руанди, яку ДРК звинувачує у наданні військової підтримки бойовикам. Руанда відкидає таке твердження.

У вівторок міністр інформації ДР Конго Ламберт Менде сказав Голосу Америки, що санкції проти Руанди є необхідними для покінчення з боями.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG