Спеціальні потреби

У ДР Конго з напруженням очікують результатів виборів


Голосує президент ДР Конго Джозеф Кабіла
Голосує президент ДР Конго Джозеф Кабіла

У Демократичній Республіці Конго зростає занепокоєння щодо можливих заворушень у той час, як тут чекають на оголошення остаточних результатів виборів. Тисячі солдатів патрулюють вулиці столиці країни Кіншаси, як також і інших міст країни.
Остаточні результати мають бути оприлюднені пізно ввечері у вівторок, але, як кажуть у Національній виборчій комісії, вони можуть не встигнути до остаточного терміну через технічні проблеми.

Уряд відправив гелікоптери до віддалених районів цієї центральноафриканської країни для збору бюлетенів.
Працівники виборчої комісії кажуть, що, за підрахунками двох третин голосів, діючий президент Джозеф Кабіла попереду свого основного суперника з опозиції Етьена Чісекеді.
Обидві сторони натякнули, що, якщо вони не виграють виборів, в країні може вибухнути насилля. Влада сусідньої Республіки Конго каже, що до них вже почали прибувати біженці з ДР Конго, переважно з Кіншаси.
ООН, ЄС та Організація африканської єдності закликають мешканців ДР Конго зберігати спокій та уникати кровопролиття.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG