Спеціальні потреби

У Вашингтоні Блінкен і Боррель обговорили військову допомогу Україні


Держсекретар США Ентоні Блінкен зустрічається з Верховним представником Європейського Союзу із закордонних справ і політики безпеки Жозепом Борреллем у Державному департаменті у Вашингтоні, США, 13 березня 2024 р. (Фото: REUTERS/Leah Millis)
Держсекретар США Ентоні Блінкен зустрічається з Верховним представником Європейського Союзу із закордонних справ і політики безпеки Жозепом Борреллем у Державному департаменті у Вашингтоні, США, 13 березня 2024 р. (Фото: REUTERS/Leah Millis)

Високий представник ЄС Жозеп Боррель зустрівся з державним секретарем США Ентоні Блінкеном у Вашингтоні 13 березня і обговорив шляхи подальшого зміцнення партнерства між ЄС і США у "вирішальний момент для глобальної дипломатії". Про це йдеться на сайті Європейської служби зовнішніх справ.

“Високий представник Боррель наголосив на необхідності більшої, швидшої та сталої військової допомоги Україні. Він високо оцінив останнє рішення США щодо додаткової військової допомоги та підкреслив, що перемога України залежить від підтримки міцних трансатлантичних зв’язків ЄС і США”, – пише пресслужба європейського зовнішньополітичного відомства.

"Співпраця США та ЄС - критично важлива для подолання викликів світовій безпеці", - твітує держсекретар США Ентоні Блінкен за результатами перемовин з Боррелем.

Голови зовнішньополітичних відомств США та ЄС підтвердили непохитну підтримку України, йдеться в дописі Блінкена.

Перед зустріччю Блінкен заявив: “Європейський Союз є нашим найпершим партнером, коли йдеться про відповідь на виклики нашого часу, чи то в трансатлантичному просторі, чи то в глобальному просторі”.

Від України до Гази, від Венесуели до Гаїті тривожні події роблять нашу безпеку нероздільною, і посилюють потребу у співпраці між ЄС і США, зазначає у мережі Х високий представник Європейського Союзу із закордонних справ Жозеп Боррель.

“Світ стає все темнішим і темнішим, – каже Боррель, – і події навколо нас роблять нашу безпеку нероздільною та лише доводять необхідність співпраці США та ЄС”.

Європейський дипломат наголосив на викликах, які становить агресія Росії, натиск Китаю, а такох військові дії в регіоні Сахель та криза на Гаїті.

“Україна є найбільшою турботою для нас, європейців, і для вас також. Для нашої спільної безпеки. І російський агресор не зупиниться. Ми повинні це зупинити. Ви багато робите; ми багато робимо. Разом, думаю, ми можемо зробити ще більше, щоб підтримати українців у цей складний час”, – прокоментував представник ЄС.

Блінкен та Боррель також обговорили координацію зусиль щодо сприяння справедливому та тривалому миру в Україні, включаючи глобальне залучення до міжнародних ініціатив, таких як української Формули миру.

Обидва дипломати обмінялися думками щодо поточних зусиль із запобігання регіональній ескалації. Вони відзначили тісну співпрацю між ЄС і США для забезпечення свободи судноплавства в Червоному морі.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG