Спеціальні потреби

Швеція та Нідерланди купують нову зброю для України


Український військовий на шведській БМП CV90 на позиціях поблизу Бахмута, 25 червня 2023 р. Фото AP
Український військовий на шведській БМП CV90 на позиціях поблизу Бахмута, 25 червня 2023 р. Фото AP

Уряд Швеції закуповує нові бойові машини піхоти CV90 для України. Про це йдеться в повідомленні на сайті компанії BAE Systems, яка виготовляє БМП.

"Ці нові CV9035 MkIIIC розширять можливості як шведської, так і української армії та забезпечать екіпажі покращеною бойовою обізнаністю, підвищеною мобільністю, захистом і здатністю до ураження", — заявив Томмі Густафссон-Раск, виконавчий директор компанії BAE Systems Hägglunds.

У повідомленні компанії також йдеться, що новий контракт поповнить власні запаси БМП Швеції, які вона раніше подарувала Україні. Торік Стокгольм передав Києву 50 таких машин.

Тим часом міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонґрен оголосила, що її країна також долучилась до закупівлі зброї для України.

"Україні потрібно більше ресурсів для протиповітряної та морської оборони. Тому Міжнародний фонд для України оголосив про закупівлю техніки на суму 175 млн євро за співфінансування Нідерландів", - написала вона у мережі X.

Міжнародний фонд для України (IFU) - це механізм фінансування від міжнародних партнерів для закупівлі військового обладнання для України. Фондом керує Міністерство оборони Великої Британії. Його співфінансують Норвегія, Нідерланди, Данія, Швеція, Литва, Ісландія, Австралія та Нова Зеландія.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG