Спеціальні потреби

Джо Байден переміг праймеріз в Південній Кароліні


Колишній віце-президент США Джо Байден
Колишній віце-президент США Джо Байден

Колишній віце-президент США Джо Байден впевнено переміг на проміжних виборах серед демократів у Південній Кароліні.

За попередніми даними, Байдена підтримали 48,4% виборців, на другому місці - сенатор Берні Сандерс, який отримав 19,9% голосів.

Перша перемога Джо Байдена на праймеріз значно зміцнює його позиції в боротьбі за номінацію кандидата в президенти США від Демократичної партії.

На попередніх трьох первинних голосуваннях перемогу здобував Берні Сандерс, який, згідно з опитуваннями громадської думки, в останні тижні став фаворитом виборців-демократів. Його зараз підтримує в середньому 30% опитаних, Байдена – 20%.

Джо Байдена у Південній Кароліні значною мірою підтримало населення афроамериканського походження. У своїй промові ввечері в суботу Байден проголосив, що він - кандидат тих демократів, хто хоче домогтися результатів, а не революції, прозоро натякнувши на свого опонента Берні Сандерса, який в своїх промовах каже про революційні зміни.

Наступного тижня у США - супервівторок, внутрішньопартійні вибори відбудуться одночасно в чотирнадцяти штатах. У них вперше візьме участь колишній мер Нью-Йорка, бізнесмен Майкл Блумберґ.

Дивіться також: Вільям Тейлор: Українському уряду слід впевнитись, що вони не втручаються в нашу політику

XS
SM
MD
LG