Спеціальні потреби

Як американські школярі зустріли однокласницю після 3 років лікування від лейкемії


Святкування учениці після онкології. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:30 0:00

Першокласники однієї зі шкіл у місті Скрентон, штат Пенсильванія, по-особливому відсвяткували повернення їхньої однокласниці до школи – після тривалого лікування від раку крові.

7-річна Ейвері Коннорс 3 роки лікувалась від лейкемії. Коли дівчинка нарешті закінчила останній курс хіміотерапії, діти вирішили зібратись у місцевій церкві й влаштувати свято, щоб привітати її.

Сестричка-близнючка дівчинки Айла розповіла, що під час лікування Ейвері ніколи не падала духом: "Вона завжди була такою ж, як і сьогодні".

Працівники школи заохотили дітей підтримати однокласницю та розділити радість від її повернення.

Сицилія Скарборо, першокласниця, каже: "Це її остання хіміотерапія. Я хочу, щоб вона більше не отримувала жодних уколів".

Не приховують емоцій і самі педагоги. Ліз Девін, шкільний психолог, розповідає: "Це дуже емоційно спостерігати, як хтось змушений проходити через це. Мій племінник зараз також хворіє на онко. То ж для мене особливо зворушливо бачити, що вона здолала цю хворобу".

Меріпет Борк, вчителька першого класу, додає: "Це велике полегшення. Я щаслива за Ейвері та її батьків. У неї чудова сім”я, яка її дуже підтримує".

У церкві в день особливої служби на підтримку дівчинки, Ейвері задзвонила у дзвін, символічно відзначивши закінчення боротьби з хворобою. Всі присутні попросили кожен у свого Бога про здоров’я і добробут для Ейвері, її родини та всієї шкільної громади.

Дивіться також: Музична терапія: як музика лікує. Відео

Музична терапія: як музика лікує. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:58 0:00

  • 16x9 Image

    Ірина Матвійчук

    Журналістка, репортерка, редакторка вебсайту. Цікавлюсь соціальними темами та історією. Для потенційних сюжетів завжди шукаю захопливі історії про українців у США, маловідомі сторінки історії, про неймовірні долі людей та бізнесів. Приєдналася до команди Української служби Голосу Америки у 2014 році. Перед тим працювала в журналі National Geographic та на "Радіо Свобода". Люблю читати книжки, створила у США книжковий клуб Books-R-Us Ukrainian. Із задоволенням подорожую в країни/регіони, які є непопулярними для туристів. Одружена, маю доньку.  

XS
SM
MD
LG