Спеціальні потреби

Дещиця: мирна розв’язка це «пріоритет»


В.о.міністра закордонних справ України Андрій Дещиця
В.о.міністра закордонних справ України Андрій Дещиця
Виконуючий обов’язки міністра закордонних справ України Андрій Дещиця закликав до дипломатичного врегулювання кризи в Україні. В суботу Дещиця заявив: дипломатичне врегулювання – це «наш пріоритет».

Україна готова на будь-яку можливість, що веде до «конкретних результатів», але, підкреслив він, «Крим є і буде українською територією».

Дещиця закликав Росію стриматися від блокування міжнародних спостерігачів, які намагаються прибути у Крим.

У п’ятницю президент США Барак Обама мав розмову з канцлером Німеччини Анґелою Меркель про кризу в Україні.

В оприлюдненій Білим домом заяві сказано, що президент погодився з європейськими лідерами щодо того, щоб Росія забрала з Криму свої війська, дозволила розгорнення міжнародних спостерігачів і представників організацій з прав людини та підтримала вільні й справедливі президентські вибори у травні.

Тимчасом у телефонній розмові у п’ятницю з державним секретарем Джоном Керрі міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров застеріг США від будь-яких «квапливих і нерозважливих кроків», що могли б зашкодити російсько-американським відносинам. Лавров сказав, що санкції вдарили б по США «як бумеранг».

Раніше озброєні особи намагалися військовою машиною прорватися через ворота на ракетний оборонний пост на Кримському півострові, але їм не вдалося захопити бази.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG