Спеціальні потреби

Держсекретар США закликав притягати до відповідальності винних у насильницькому зникненні людей 


У Міжнародний день жертв насильницьких зникнень держсекретар США Ентоні Блінкен закликав уряди країн світу покінчити з цією практикою 
У Міжнародний день жертв насильницьких зникнень держсекретар США Ентоні Блінкен закликав уряди країн світу покінчити з цією практикою 

Державний департамент США закликає уряди країн світу покінчити з практикою насильницьких зникнень людей, яку часто використовують для придушення інакодумства та тиску на громадянське суспільство.

Відповідну заяву оприлюднили на сайті Держдепу сьогодні, 30 серпня, у Міжнародний день жертв насильницьких зникнень.

“Щороку прості люди стають жертвами насильницьких зникнень і безслідно зникають після арештів, затримань чи викрадень державними чиновниками або тими, хто діє за їхньою мовчазною згодою”, - мовиться у заяві держсекретаря США Ентоні Блінкена, яку опублікували на сайті Держдепартаменту.

“Авторитарні режими та їхні довірені особи намагаються посіяти страх і зберегти контроль, викрадаючи правозахисників, політичних активістів, захисників довкілля, журналістів та представників інших уразливих груп, таких як діти та інваліди”, - заявив Блінкен.

За словами Держсекретаря США, відповідальні за насильницьке зникнення особи часто відмовляються визнавати факт зникнень чи навіть можуть виправдовувати це як контртерористичну діяльність.

США закликають уряди країн притягати до відповідальності винних у подібних діяннях, намагатись з'ясувати місцезнаходження та долю жертв насильницьких зникнень, а також дотримуватися прав та фундаментальних свобод кожної людини.

Якповідомляв Голос Америки, за останні півроку Росія створила принаймні 21 фільтраційний табір на території лише Донецької області, де незаконно утримують, серед інших, викрадених українців.

Дивіться також: Як волонтери у Дніпрі допомагають зняти стрес дітям із окупованих територій

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG