Спеціальні потреби

Держдеп США: українці надихнули світ


Гедер Науерт
Гедер Науерт

В США відзначили зусилля українців зі зниження споживання газу.

"Громадяни України надихнули світ, коли вони зібрались разом і зменшили споживання газу на 14% минулого тижня, щоб забезпечити надійні поставки газу до європейських споживачів. "Газпрому" не вдалось зобразити Україну та "Нафтогаз", як ненадійних партнерів з транзиту газу". Так відреагувала речниця Державного департаменту США Гедер Науерт у Twitter.

Раніше вона наголошувала, що "постачання та транзит газу в жодному разі не повинні ставати політичною зброєю. Ми очікуємо, що "Газпром" буде постачати газ до транзитного трубопроводу України, як передбачає рішення Стокгольмського арбітражу. Росія має довести, що вона є надійним партнером".

Після того, як російський гігант відкинув запит української компанії про поновлення газового імпорту, перед Україною постала нестача газу під час дуже низьких температур минулого тижня.

"Газпром", розлючений своїм програшем в арбітражі "Нафтогазу", погрожував в односторонньому порядку припинити угоди з "Нафтогазом" з постачання газу та транзиту.

Дивіться також: ​Україні вигідне економічне зростання ЄС – економіст. Відео

Україні вигідне економічне зростання ЄС – економіст. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:47 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG