Спеціальні потреби

Держдеп назвав "похмурою" 3-тю річницю Мінських домовленостей


Гедер Науерт
Гедер Науерт

"Вчора була похмура третя річниця підписання Пакету заходів із втілення Мінських домовленостей", - йдеться в заяві Державного департаменту США.

На жаль, Росія продовжує зневажати свої зобов’язання в рамках Мінських домовленостей, підтримуючи гарячий конфлікт в Україні, який забрав 10 000 життів, включаючи 2 500 цивільних і примусив 1,6 мільйона українців полишити домівки, - наголосила речниця Державного департаменту Гедер Науерт

Росія продовжує заперечувати свою пряму участь, в той час як керовані Росією сили продовжують залякувати і забороняти безпечний доступ неозброєним спостерігачам ОБСЄ і придушувати роботу незалежної преси та громадянського суспільства, - йдеться в заяві.

"Україна затвердила законодавство, включаючи амністію для антиурядових сил і особливий статус Донбасу, засвідчивши бажання Києва втілити Мінські домовленості.

У тісній співпраці з Францією та Німеччиною, США продовжують закликати уряд Росії припинити агресію в Україні.

Користуючись нагодою, США стверджують, що наші санкції залишаться в дії доки Росія не виконає Мінські домовленості повністю. Окремі санкції, пов'язані з Кримом залишаться доки Росія не поверне півострів Україні", - наголосив Держдеп.

Дивіться також: Час-Тайм. Чому ухвалення бюджету США важливо для України

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG