Спеціальні потреби

Держдеп: нових санкцій США проти Росії поки що не буде, бо - закон працює


Гедер Науерт
Гедер Науерт

У Держдепі заявили, що сам закон про санкції служить стримуючим фактором



Державний департамент США оголосив, що поінформував Конгрес, що у нових санкціях проти Росії, до запровадження яких закликає закон, ухвалений законодавцями і підписаний президентом Трампом минулого року, поки що немає необхідності, оскільки він і так «служить стримуючим фактором».

Оголошення було зроблено на тлі закликів законодавців від обох партій до адміністрації застосувати закон про санкції, ухвалений в липні практично одноголосно - проти нього проголосували лише п'ять конгресменів і сенаторів.

Закон вимагає запровадження санкцій проти суб'єктів, які ведуть «значний» бізнес з оборонним і розвідувальним секторами російського уряду. У понеділок Держдеп повідомив, що таких санкцій США поки що запроваджувати не будуть.

Речниця Держдепартаменту Гедер Науерт сказала у заяві, що за оцінками адміністрації, з часу ухвалення законодавства, «іноземні уряди відмовилися від планів або оголошених закупівель в розмірі декількох мільярдів доларів для проведення оборонних закупівель в Росії», - заявила вона.

«З цієї точки зору, якщо закон працює, санкції щодо конкретних осіб або окремих компаній не будуть потрібні, оскільки законодавство фактично служить стримуючим фактором», - підкреслила Науерт.

У своїй заяві речниця Держдепу не вказала на те, які саме країни скасували плановані закупівлі у відповідь на законодавство.

Тим часом, впливовий демократ у Палаті представників Стені Гоєр відкинув таку логіку адміністрації, висловлюючи своє невдоволення як рішенням не запроваджувати нових санкцій, так і відсутністю плану щодо стримування російської агресії у майбутньому».

«Санкції є стримуючим фактором лише тоді, коли країни знають, що США їх запровадять. Оголошення, які прозвучали сьогодні, без жодних заяв від високопосадовців в адміністрації, не викликають у мене довіру, що так вона буде».

Конгресмен-демократ Раджа Крішнамоорті також піддав критиці рішення Білого дому.

«Конгрес майже одноголосно ухвалив санкції проти Росії з метою надіслати їй сигнал щодо втручання у нашу демократії. Президент, за ознаками, не має бажання надіслати такого сигналу Росії», - заявив законодавець у своєму Twitter.

Дивіться також: Найбільш корумпованими державними органами в Україні є суди - опитування

Найбільш корумпованими державними органами в Україні є суди - опитування. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG