Спеціальні потреби

Радник Держдепу Шолле: CША не схиляли Україну мовчати щодо "Північного потоку-2"


Радник Державного департаменту США Дерек Шолле
Радник Державного департаменту США Дерек Шолле

Радник Державного департаменту США Дерек Шолле (Derek Chollet - англ.)заперечив інформацію про те, нібито адміністрація Сполучених Штатів тиснула на Україну, закликаючи не критикувати "Північний потік-2".

Про це дипломат, перебуваючи у Києві, сказав в ексклюзивному інтерв'ю "Радіо Свобода".

Відповідаючи на запитання, чи дійсно адміністрація Байдена, - як про це пише видання Politico, - просила незадоволену Україну "не робити хвиль" навколо питання газогону, Шолле заявив:

«Ні. Україна – демократична країна, в неї є свій голос. Ми прагнемо близького і конструктивного партнерства з нашими українськими друзями. Такого, в якому ми відстоювали б наші спільні інтереси та цінності».

Перебуваючи в Києві, радник Держдепартаменту підтвердив підтримку України Сполученими Штатами.

"Сполучені Штати підтримують суверенітет, територіальну цілісність та незалежність України в умовах триваючої агресії Росії", - мовиться в заяві посольства США.

Як повідомляє посольство, радник Державного департаменту США Дерек Шолле та міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба обговорили зусилля на допомогу Україні для досягнення її євроатлантичних прагнень.

Шолле також вшанував загиблих на сході України, поклавши квіти до Стіни пам'яті.

Посланець Держдепартаменту відвідує Київ (20-21 липня) та Варшаву (21-23 липня) з метою підсилення стратегічної цінності відносин США з Україною і Польщею.

Як повідомляє прес-служба посольства США, у дипломатичних діалогах з Україною та Польщею під час цього візиту ідеться, зокрема, про спільні занепокоєння щодо газопроводу "Північний потік-2" та енергетичної безпеки в цілому.

Дивіться також: Тихановська розповіла про що говорили із високопосадовцями у Білому домі

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG