Спеціальні потреби

США привітали Україну із Днем ЗСУ. Зеленський вручив державні нагороди воїнам на передовій у Слов’янську


Олександр, танкіст 24-тої окремої механізованої бригади ЗСУ біля Бахмута, 1 грудня 2022. REUTERS/ Leah Millis
Олександр, танкіст 24-тої окремої механізованої бригади ЗСУ біля Бахмута, 1 грудня 2022. REUTERS/ Leah Millis

Посольство США в Києві привітало українців із Днем ЗСУ. "У День Збройних сил України ми вшановуємо воїнів-героїв України, які борються за свої родини, свої домівки та своє вільне майбутнє", - йдеться у повідомленні.

"Світ знає, за що ви боретесь: за ваші родини, ваші домівки та ваше майбутнє у вільній, демократичній та процвітаючій Україні. Я бачу, як вас вітають визволені українці після ваших перемог, як вони підіймають прапор країни, який вони тримали в серці протягом усієї окупації. І, дивлячись на ці світлини, я знаю, що Україна переможе", - заявила американська посолка Бріджит Брінк.

Президент України Володимир Зеленський привітав українських військовослужбовців із Днем Збройних сил України у відеозверненні на в’їзді до Слов’янська Донецької області.

"Дорогі захисники, три десятиліття, вісім років, 9 місяців, 285 днів ви бороните нашу державу, рідну землю. І вдень, і вночі, в мороз, в будні та свята. Щодня, завжди ми будемо пам’ятати про ваш подвиг, завжди будемо допомагати вашій роботі і вклонятись вашій силі", - Зеленський також закликав згадати всіх, хто віддав своє життя за Україну, і вшанувати їхню пам'ять хвилиною мовчання.

Зеленський також вручив воїнам державні нагороди, зокрема, присвоїв звання Героя України, повідомляє Офіс президента України.

Форум

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG