Спеціальні потреби

У США відзначають День ветеранів


Майк Пенс біля Меморіалу ветеранам В’єтнамської війни
Майк Пенс біля Меморіалу ветеранам В’єтнамської війни

Віце-президент Майк Пенс взяв участь в церемонії покладання вінків на Арлінгтонському кладовищі



Президент Дональд Трамп в суботу оприлюднив спеціальне відеозвернення, подякувавши «мільйонам і мільйонам» ветеранів, які служили у збройних силах Сполучених Штатів. У цей день, 11 листопада, країна відзначає - День ветеранів, який став загальнонаціональним святом в 1954-му році, а спочатку символізував пам'ять про закінчення Першої світової війни 11 листопада 1918 року.

У відеозаписі, розміщеному в офіційному Twitter президента США, господар Білого дому зазначив, що сьогодні, коли вся Америка відзначає День ветеранів, він хоче висловити слова подяки і визнання всім колишнім військовослужбовцям і членам їх сімей.



«У цей прекрасний День ветеранів, я хочу висловити неймовірну вдячність, яку висловлює весь американський народ, мільйонам і мільйонам ветеранів, які мужньо захищали нашу країну, і їх міцним сім'ям, чия безмежна любов і підтримка дозволили їм виконати свій обов'язок», - сказав президент.

Дональд Трамп також підкреслив, що ветерани є «найкращим прикладом» для молодих американців.

Він закликав законодавців у Конгресі пам'ятати про те, що багато ветеранів потребують державної допомоги.

«Америка повинна виконати свій обов'язок стосовно Вас, - сказав Дональд Трамп. - Ми повинні зробити все для того, щоб наші ветерани отримували допомогу і турботу, яку вони заслужили».

Вранці в суботу віце-президент США Майк Пенс разом з добровольцями допоміг у прибиранні території біля меморіалу ветеранам війни у В'єтнамі в центрі Вашингтона.

Пізніше він, міністр оборони Джим Маттіс і голова Об'єднаного комітету начальників штабів ЗС США Джозеф Данфорд взяли участь в церемонії покладання вінків на Арлінгтонському кладовищі.

Дивіться також: По всій країні амбітних американок готують до політики. Головне правило - не боятися поразки

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Інше за темою

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG