Спеціальні потреби

"Де межі цинізму?", - Лінкявічус обурився заявою Росії стосовно України


Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус
Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус

"Агресор скаржиться, що жертва ще опирається". Так відреагував міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус на заяву Росії стосовно озброєння України.

Минулого тижня у відповідь на оголошення рішення адміністрації президента США Трампа про дозвіл на постачання зброї до України, у Міністерстві закордонних справ Росії заявили, що постачання будь-яких озброєнь Україні "заохочує войовниче крило у Києві", а США "в певному сенсі перетнули межу", оголосивши про намір надати Україні оборонне озброєння.

"Американська зброя здатна призвести до нових жертв в сусідній з нами країні, до чого ми не можемо залишатися байдужими…Вашингтон намагається представити себе "посередником". Ніякий він не посередник, він – пособник в розпалюванні війни", – сказав заступник російського міністра Сергій Рябков, якого цитує прес-служба МЗС Росії.

"Росія стверджує, що рішення про постачання зброї до України заохотить Київ до використання сили. Не можу не дивуватись – де межі цинізму? Агресор скаржиться, що жертва ще опирається", - відреагував Лінкявічус на заяву Росії у Twitter.

Дивіться також: Як "Щедрик" став символом Різдва у США

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG