Спеціальні потреби

У Давосі відкрився Світовий економічний форум


На Світовому економічному форумі в Давосі
На Світовому економічному форумі в Давосі

У швейцарському місті Давос відкрився Світовий економічний форум економістів і бізнесменів. Форум відбувається в час неоднозначних оцінок стану глобальної економіки.

Саме першого дня форуму дискусії зосереджувались на темі нерівного виходу економіки з глобальної рецесії. Деякі економісти, такі як Нуріель Рубіні з Нью-Йоркського університету, вказують на делікатний баланс в економіках світу.

Рубіні, який передбачив фінансову кризу у 2008 році, заявив, що хоча зростає довір’я, підприємства мають прибутки і збільшилися можливості отримання кредиту, то економічне зростання дуже повільне, а безробіття залишається на високому рівні як у США, так і в Європі.

Він також сказав, що заходи фінансових обмежень, до яких вдалися європейські країни, можуть задушити економічне зростання, і застеріг проти можливих валютних воєн і протекціонізму з боку економік країн, що розвиваються.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG