Спеціальні потреби

Помер американський філантроп і мільярдер Дейвид Рокфеллер


Дейвид Рокфеллер
Дейвид Рокфеллер

У понеділок у віці 101 року помер американський філантропіст і мільярдер Дейвид Рокфеллер, родинне прізвище якого стало синонімом американського капіталізму. Він помер у сні.

Колишній голова Chase Manhattan Bank, він був останнім онуком Джона Д. Рокфеллера, засновника нафтової компанії Standard Oil.

Протягом усього свого життя Дейвид Рокфеллер продовжував сильну підтримку базованого у США глобального капіталізму, але запевнюючи, що ніхто не залишився позаду. Він критично ставився до своїх колег мільярдерів, які намагалися уникати сплати податків.

Рокфеллер також робив усе, щоб родинний маєток використовувався в благодійних цілей, включно з фінансуванням мистецтва і справ, пов’язаних із захистом навколишнього середовища.

Як голова Chase Manhattan Bank, Рокфеллер відкрив перші офіси американського банку в Москві і в комуністичному Китаї.

Його старший брат Нельсон Рокфеллер був колишнім губернатором штату Нью-Йорк і колишнім віце-президентом за правління Джералда Форда. До речі, це був перший і єдиний дотепер випадок в історії США, що і віце-президент, і президент не були обрані на посади в результаті виборів.

Дивіться також: Прайм-Тайм: Даніел Фрід, координатор з питань санкцій Державного департаменту США

Прайм-Тайм: Даніел Фрід, координатор з питань санкцій Державного департаменту США. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:24:51 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG